在线学英语

初中一年级英语阅读理解5篇(带答案)


  04
英语学习
  Mr. and Mrs. Brown are from America. They are now teaching English in Zhengzhou. Their son Jack is with them. Jack speaks English. They want him to learn some Chinese. Jack is in Grade Three in a Chinese school. He plays with Chinese children every day. He listens to Chinese, speaks(讲) Chinese, reads books in Chinese and writes in Chinese. He is doing well in his Chinese.
  1. Mr. and Mrs. Brown are________.
  A. Chinese
  B. English
  C. America
  D. Americans
  2. They are working ________ now.
  A. at school
  B. in China
  C. in America
  D. in Grade 3
  3. Jack is________.
  A. a student in a Chinese school B. a girl from America   C. in>  4. Jack likes to play with________.
  A. his father
  B. his mother
  C. his brothers
  D. Chinese children
  5. Jack learns the Chinese language (语言) by________.
  A. listening to the language
  B. listening to the language and speaking it
  C. reading books in Chinese and writing in it
  D. listening, speaking, reading and writing
  05
  Dear Jim,
  I'm in Hangzhou now. I will spend(度过) the next three years here. I'm in No. 6 Middle School. It's a good school. The people here are very friendly. My best friend is Li Lei, and my favourite food is Dongpo pork(猪肉).
  Now I'm writing to you in my bedroom. We have a new home here in China. It's different from our old home in America. Our new house is white, and the old one is red. The walls of my bedroom are blue. My mother is watering some flowers. My father is repairing a car. I'm going to do my homework. Please write back soon.
  Yours,
  Tom
  1. What school is Tom in?
  A. No. 5 Middle School.
  B. No. 6 Middle School.
  C. No. 7 Middle School.
  D. No. 16 Middle School.
  2. Who's Tom's best friend?( )
  A. Li Lei.
  B. Lucy.
  C. Jim.
  D. John.
  3. What color are the walls of Tom's bedroom?
  A. Red.
  B. White.
  C. Blue.
  D. Yellow.
  4. What's Tom's father doing?
  A. Fixing a plane.
  B. Watering some flowers.
  C. Fixing a car.
  D. Repairing a bike.
  5. Where's Tom from?( )
  A. England.
  B. Australia.
  C. America.
  D. Canada.
  参考答案
  (1) Keys: 1——5 BABAD
  (2)Keys: 1——5 CBACD
  (3)1. B2. C3. D4. B5. D
  讲解:
  1.根据文章,这个电话号码是他自己的。
  2.当他忘了做什么家庭作业时,打电话给同学,而不是不知道怎样做家庭作业时打电话。
  3.“I am out”是外出,不在家里的意思。be out=be not in。
  4. 由文章内容可知。
  5.从“There is a telephone on my desk”可以推测出,电话的具体位置应该是在他的房间里。
  (4 )1. D2. A3. A4. D5. D
  讲解:
  1.由第一句可知他们是美国人。
  5.Jack从听说读写四个方面来学习中文。
  ( 5 )1. B2. A3. C4. C5. C
  讲解:
  1.由“I am in No.6 Middle School.”可以得出答案。
  2.这封信是Tom写给Jim的。Tom告诉Jim,Li Lei是他的好朋友。
  3.由“The walls of my bedroom are blue.”可知,Tom的房间是蓝色的。
  4.由“My father is repairing a car.”可知,Tom的父亲在修车。
  5.由“It is different from our old home in America.”可知,现在的家和在美国的家有很大同。由此我们也可以看出他们是从美国来的。答案:C
赞 ()
分享到:更多 ()
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码: